NASTOP NA 7. MEDNARODNEM FESTIVALU PIHALNIH ORKESTROV V MALEM LOŠINJU

Nastopi / Novice8. junija, 20130 Commentsmatic

V soboto, 08.06.2013 smo se sevniški godbeniki udeležili že tradicionalnega mednarodnega festivala pihalnih orkestrov na povabilo domačega puhačkoga orkestra Josip Kašman iz Malega Lošinja.

Program se je začel ob 18 uri s promenado vseh devetih pihalnih orkestrov od Vele rive do glavnega trga v Malem Lošinju. Po pozdravu podžupanje je sledil skupni nastop vseh pihalnih orkestrov s skladbo Eviva Espania. Nato so sledili posamezni nastopi vseh PO in sevniški godbeniki so nastopili sedmi po vrsti in to kar s petimi skladbami. Po videnem in slišanem je naša godba opravila odličen nastop, požela velik aplavz vseh prisotnih, na zaključno skladbo Na Golici pa so prisotni celo zaplesali.

Na festivalu so nastopile naslednje pihalne godbe: Kulturno društvo Godba Liboje, Pihalni orkester Zarja Šoštanj, Kulturno društvo Godba Sevnica, Puhački orkestar Rozga, Limena glasba Rovinj, Puhački orkestar grada Pula, Puhački orkestar Josip Kašman Mali Lošinj, Limena glasba Zajednice Talijana Vižinada, Limena glasba Zajednice Talijana Buje.

Festival se je zaključil z pozdravnim govorom župana Malega Lošinja in pozdravi vseh predstavnikov pihalnih godb ter s podelitvijo zahval s strani organizatorja festivala. Večer smo zaključili s skupno skladbo Rozamunda ter večerjo in druženjem .

{AG}2013/7-MEDNARODNI-FESTVAL-V-MALEM-LOŠINJU-08-06-2013{/AG}