5. mednarodno tekmovanje pihalnih orkestrov v koncertnem igranju »Slovenija 2012«

Novice30. junija, 20120 Commentsmatic

Kulturno društvo godba Sevnica je v soboto 30. junija 2012 že tretjič sodelovalo na mednarodnem tekmovanju pihalnih orkestrov v koncertnem igranju, ki je letos ponovno potekalo v veliki dvorani Glasbene šole Fran Korun Koželjski v Velenju.
Tokratno tekmovanje je potekalo v okviru prireditev, ki jih je Velenje pripravilo kot prispevek k Evropski prestolnici kulture 2012 v so-organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Zveze slovenskih godb in Glasbene šole Fran Korun Koželjski v Velenju. Tekmovanje je namenjeno vsem nepoklicnim pihalnim orkestrom iz Slovenije in tujine. O sprejemu orkestra na tekmovanje odloča umetniški svet tekmovanja, ki ga imenuje organizacijski odbor, odločitev pa temelji na podlagi predlaganega tekmovalnega programa in umetniških kvalitet posameznega orkestra. Sevniški godbeniki so morali poleg ogrevalne skladbe zaigrati še obvezno skladbo in dve po lastni izbiri.

Nastope pihalnih orkestrov je ocenjevala tričlanska mednarodna komisija v sestavi: mag. Igor Krivokapič, mag. Siegmund Andrascek in mag. Ivan Marin. V konkurenci 8 pihalnih orkestrov iz Hrvaške, Estonije in Slovenije, je godba Sevnica za doseženih 91,4% točk prejela zlato plaketo s pohvalo in denarno nagrado.