Božično novoletni koncert 2008

Novice7. januarja, 20080 Commentsmatic

Kulturno društvo Godba Sevnica je v nedeljo 30.12.2007 organizirala tradicionalni Božično novoletni koncert v športnem domu v Sevnici. Ponovno se je izkazalo, da imajo naše glasbenice in glasbeniki veliko podporo poslušalcev, saj je koncert, na katerem so nastopili tudi priznani pevci New Swing Quarteta, obiskalo krepko preko 1000 obiskovalcev in je bila dvorana ponovno premajhna za vse, ki so si želeli ogledati koncert.

Pihalni orkester Godba Sevnica pod vodstvom mladega, vendar že prekaljenega dirigenta Matica Nejca KREčE, je izvedla program z zahtevnejšim koncertnim (skladbe so bile uvrščene na tekmovalnem delu mednarodnega tekmovanja orkestrov Evrope) delom, prešla v lahkotnejše takte in zimzelene melodije skupaj z New Swing Quartetom in Otom Pestnerjem, zaključili pa z nepozabnimi melodijami skladatelja Strausa in Radetzky maršem. Skozi koncert pa so navduševali plesalci Plesnega Kluba Lukec iz Krškega.

V Godbi smo še posebej veseli pozitivne kritike, navdušenja strokovnih in drugih obiskovalcev na koncertu, bodisi glede enkratnega igranja, organizacije, svetlobnih efektov do plesnih užitkov. še posebej pa smo veseli, da smo lahko v prehodu v novo leto 2008 podarili ta koncert našim obiskovalkam in obiskovalcem kot darilo s prostim vstopom. Prepričani smo, da smo ob takšnem obisku, navdušenju obiskovalcev na pravi poti in zagotovo vas bomo navduševali tudi v prihodnje.